f2

De traditionele Japanse ORIGAMI is een van de oudste volkskunsten die nog steeds worden beoefend. De kunst van het papiervouwen, die haar wortels heeft in een fascinerende cultuur vol symboliek, is een praktische en toegankelijke discipline, zowel op het gebied van gebaren als van intellect. Ontdek de kunst van de origami, haar gebaren en haar bijzondere woordenschat door de realisatie van verschillende modellen vol geschiedenis en betekenis. Tijdens deze workshop zult u enkele van de oude origami's van het Instituut bewonderen die speciaal voor de gelegenheid worden tentoongesteld.

FUROSHIKI verwijst zowel naar een vierkant stuk stof als naar de traditionele Japanse discipline, meer dan 1200 jaar oud, die bestaat uit het inpakken van boeken, geschenken, kleding met behulp van een vierkant van variabele grootte. De furoshiki is open aan iedereen, de eerste stappen zijn gemakkelijk te verwerven. Eenvoudige en concrete plooien worden gedetailleerd en herhaald om een zekere autonomie te verwerven om het dagelijks te kunnen gebruiken.

De meester voor deze workshop is de heer Michaël DAVID, de enige professionele origami-kunstenaar in België en gediplomeerd instructeur van de Nippon Origami Association in Tokio.

Eerste sessie van deze workshop : 12 september 2020 van 14.30 tot 17.30 uur.

Uw inschrijving wordt gevalideerd door uw betaling van 20 € per persoon (materiaal inbegrepen).
op rekening BE 05 0018 5198 0075 op naam van MWI.
Inschrijving is verplicht per e-mail naar: info@brunolussatoinstitute.be. Gelieve uw naam, voornaam & gsm-nummer te vermelden. De plaatsen zijn beperkt.
De workshop is ook toegankelijk voor jongeren ouder dan 12 jaar.

[IKEBANA] [MEDITATIE] [WORKSHOPS]
HET INSTITUUT| DE COLLECTIE| HET HUIS & DE TUIN| HET AUDITORIUM| ACTIVITEITEN| TENTOONSTELLINGEN| VRIENDENKRING| PRAKTISCHE INFO

INSTITUT BRUNO LUSSATO & MARINA FEDIER

logo ibl

VERBINDEN-DECODEREN-DOORGEVEN