In 2018, werd een Auditorium ingehuldigd in een onafhankelijke vleugel van het hoofdgebouw: dit indrukwekkende ruimte met uitzicht op de prachtige tuin, is een ideale kader voor tijdelijke tentoonstellingen, lezingen, concerten en vergaderingen. Het is bedoeld als en gezellige ruimte voor culturele uitwisselingen en ontdekkingen, maar ook voor ontmoetingen met eminente persoonlijkheden uit de culturele, wetenschappelijke en economische wereld.

Concerten en lezingen worden er maandelijks georganiseerd voor een groot publiek. Prominente figuren en specialisten worden uitgenodigd om te spreken over verschillende onderwerpen : geopolitieke kwesties, kunst & architectuur, nieuwe wetenschappen. Voor de concerten werd onlangs een prachtige Steinway vleugelpiano geïnstalleerd in de zaal, die ooit toebehoorde aan Bruno Lussato, getalenteerde pianist..

Het Instituut biedt een aantal artistieke en creative workshops aan, die gewijd zijn aan traditionele Japanse ambachtelijke technieken : Kalligrafie, Ikebana, Origami en Furoshiki. Deze cursussen die door gerenommeerde meesters worden gegeven, maken het mogelijk om Japanse kultuur beter te ontdekken, en voor U is het misschien het begin van een nieuwe hobby of vocatie. Meditatiesessies vinden ook plaats in het Auditorium.  Op aanvraag kunnen theeceremonies gehouden worden.

Het Auditorium wordt regelmatig gebruikt voor tijdelijke tentoonstellingen op hoog niveau,die gewijd zijn aan verschillende artistieke thema's, waaronder oude Japanse kunst die verband houdt met de permanente collectie.

Het Auditorium kan eveneens worden afgehuurd voor privé-evenementen georganiseerd door particulieren, bedrijven of instellingen. Afhankelijk van  elk type evenement en van het aantal personen,  kan men kiezen voor lezingen, rondetafelconferenties, teambuildings, lunches of cocktails.
De ruimte is uitgerust met een efficiënt audiovisuele projectieapparatuur, en biedt plaats aan 90 tot 120 zittende en 150 staande gasten.
Praktische informatie op aanvraag .

1

Klik hier om meer foto's te zien

HET INSTITUUT| DE COLLECTIE| HET HUIS & DE TUIN| HET AUDITORIUM| ACTIVITEITEN| TENTOONSTELLINGEN| VRIENDENKRING| PRAKTISCHE INFO

INSTITUT BRUNO LUSSATO & MARINA FEDIER

logo ibl

VERBINDEN-DECODEREN-DOORGEVEN