FAO
SEI
Untitled-3

Macha Poynder : Night Paintings-Photos- Bamboos. Le monde n’offre à voir qu’une infime partie de lui-même.
Van 5 december 2019 tot 21 februari 2020
 

 

Het werk van Macha Poynder is gericht op het licht. Bevrijd van de materialiteit, van het gewicht van het doek, leggen haar nachtschilderijen het ongrijpbare, het vluchtige vast en materialiseren de beweging van de lichamen. Deze "dansen van de nacht" waarbij het lichaam een lichtgevend penseel wordt, leiden ons naar een stille kennis van onszelf.  Haar foto's onthullen de verborgen structuur van een buitengewone ruimte, waarvan zij de uitgebreide perceptie biedt.

Aki Kuroda : Recente werken. In samenwerking met het Hangar Art Center
Van 3 oktober tot 30 november 2019
 

De grote Japanse schilder Aki Kuroda exposeerde zijn nieuwste emblematische creaties: grote formaten, gouaches, litho's, met als thema de kosmos, de mens en de natuur. Gevoed door mythologie, bevolkt door dromerige wezens en graffiti, voeren zijn werken ons naar zijn innerlijke wereld waar heden en toekomst, Oost en West, met elkaar vermengd zijn in een overvloed aan felle kleuren.

Fao Wardson : Tirages de l’être-Déchirures du rien
Van 29 maart tot 30 juni 2019
 

De 28 fotografische afdrukken van Fao Wardson, zonder lijst of glas, onderverdeeld in 4 thema's: zonsopgangen, luchten, lijnen en noodgevallen, bieden het oog de diepte van de pigmenten tijdens een reis die gaat van de kruising van hemelmomenten, van landschapsaders tot de concrete abstractie van het licht, naar de foto - grafiek-.

Sei Arimori en Annie Brasseur
Van 19 september 2018 tot 22 februari 2019
 

Het werk van de Japanse schilder Sei Arimori, in permanente osmose met de natuur, is doordrongen van spiritualiteit. Zijn blik, geplaatst onder het teken van het wonderbaarlijke, opent zich naar de uitgestrekte wereld. Zijn techniek wordt evenzeer gevoed door het bladgoud van de Italiaanse Renaissance als door de glazuren van de Vlaamse Primitieven en de zuivere inktsumi van de Japanse kalligrafie. Annie Brasseur stelde een aantal van haar beelden tentoon.

Claude Mediavilla, schilder en kalligraaf.
Van 28 april tot 13 juli 2018
 

De werken van deze Franse schilder en kalligraaf benadrukken de relatie tussen abstracte kunst en kalligrafie, waarbij spontaniteit, perfectie van de techniek en diepe reflectie worden gecombineerd. De kunstenaar heeft regelmatig gewerkt voor officiële instanties en Franse historische monumenten.

TERUG

MACHA
20191005_163823
logo ibl

INSTITUT BRUNO LUSSATO & MARINA FEDIER

HET INSTITUUT| DE COLLECTIE| HET HUIS & DE TUIN| HET AUDITORIUM| ACTIVITEITEN| TENTOONSTELLINGEN| VRIENDENKRING| PRAKTISCHE INFO